Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuwbouw voor 77 bewoners van Sherpa

Sarah Berends
De verhuizing van 77 cliënten naar nieuwbouwlocaties van Sherpa is afgerond. De sloop van de oude Sherpa panden kan van start gaan. Dat meldt de gehandicaptenzorgaanbieder deze week.
Nieuwbouw voor 77 bewoners van Sherpa
Foto: Sherpa

Jeroen Hospers, teammanager Wonen, is enthousiast over de nieuwe woningen: ‘De nieuwe huizen zijn veel beter afgestemd op de zorgvraag van de cliënten. Doordat de groepen nu anders zijn ingedeeld is er veel meer persoonlijke ruimte voor iedereen. De nieuwe bewoners op de Berkelstraat krijgen allemaal een eigen studio, met eigen toilet en douche. Dat is natuurlijk geweldig als je als cliënt al tientallen jaren in oude woningen hebt gewoond en zelfs ooit begonnen bent op een slaapzaal. Die tijd is gelukkig al heel lang voorbij. Maar het is geweldig om te horen van een cliënt: ‘Wauw, mijn eigen plek’ of ‘Ik heb zelfs een eigen badkamer’. Ik zie zoveel blije mensen: cliënten, maar ook hun familieleden!’

Sloop

De cliënten hebben de oude slaapkamers en woonkamers beschilderd of beklad. Binnenkort worden deze oude panden gesloopt. ‘We zijn erg blij met deze nieuwe huizen voor onze cliënten en trots op het resultaat. Maar er staan nog veel meer bouw- en verbouwactiviteiten op de planning,’ zegt Wim Hartong, directeur Vastgoed & Projecten bij Sherpa.

1 REACTIE

  1. Heerlijk hoor voor de bewoners die nieuwe panden.
    Maar als de zorg niet voldoenden of goed is dan heeft de client geen baat met mooie huizen,
    Aandacht en zorg daar draait het om vanuit cliëntenstandpunt!.