Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe aankoop Aedifica

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Het Belgische vastgoedfonds Aedifica blijft Nederlands zorgvastgoed aankopen. Vlak voor de kerstdagen is een complex voor ouderenhuisvesting in Vleuten aangekocht. Daarmee heeft Aedifica dit jaar in totaal bijna 120 miljoen euro geïnvesteerd in Nederlandse seniorencomplexen.
bouwfotolia400.jpg
Foto: bouwfotolia

Dat heeft de onderneming bekend gemaakt. In Vleuten gaat het om een transactie van 7 miljoen euro voor een omgebouwd klooster, zorgvilla Spes Nostra. Verkopende partij is Stepping Stones Home & Care dat een huurcontract voor 20 jaar heeft gesloten. De zorgonderneming verkocht eerder vastgoed aan Aedifica. Ook Martha Flora, Domus Magnus en Vitalis zijn met de Belgen in zee gegaan.

Nederlands zorgvastgoed
Het Belgische vastgoedfonds heeft zich gespecialiseerd in zorgvastgoed in België, Duitsland en Nederland. Aedifica zegt dat de reële waarde van zijn portefeuille circa 1,4 miljard euro bedraagt inclusief projecten die momenteel worden ontwikkeld. Het fonds heeft de ambitie uitgesproken om de komende jaren enkele honderden miljoenen te investeren in Nederlands zorgvastgoed. De expansie in Nederland wordt begeleid door ABN Amro.

Dossier Ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.