Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe banenbank voor medici

De uitgeefcombinatie Bohn Stafleu van Loghum en Springer Uitgeverij heeft een expliciet op de medische sector gerichte vacaturesite gelanceerd, zo meldt het medisch vakblad MedNet.

De website is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met een aantal op de medische en paramedische markt gerichte vakbladen en tijdschriften, waaronder het NTvG, MedNet Magazine en BijZijn (voor verpleegkundigen en verzorgenden).

Vacatureoverzicht

Voor professionals in de gezondheidszorg biedt medischebanenbank.nl een naar eigen vakgebied samen te stellen vacatureoverzicht en is het mogelijk om een e-mailabonnement te nemen op nieuwe vacatures binnen het eigen specialisme.

Belangrijke aanvulling

Adverteerders kunnen de vacatures zelfstandig beheren en het aantal bezoekers van de website evenals de reacties op de vacatures nauwgezet volgen. Deze interactieve elementen zouden een belangrijke aanvulling zijn op al bestaande vacaturesites.

Te duur

Jan van Hoof, directeur internet van Springer Uitgeverij, ziet voor de Medischebanenbank een duidelijk onderscheidende rol weggelegd. “De huidige grotere vacaturesites hebben voor zorgprofessionals belangrijke nadelen. Zo wordt het aanbod van zorgvacatures vaak onder één noemer weggestopt terwijl de medische specialismen zeer uiteenlopen. Ook zijn de websites vaak minder toegankelijk en is het is voor kleinere werkgevers / praktijken nauwelijks nog te betalen om een vacature te plaatsen.” (MedNet)

Websites:

NTvG

MedNet Magazine

BijZijn

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.