Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe bestuurder Vivantes trekt zich terug

Redacteur Zorgvisie
Gerard Marinus wordt toch niet de nieuwe bestuurder bij zorgorganisatie Vivantes. Hij zou per 1 januari aantreden, maar ziet hier vanaf omdat de organisatie volgens hem gebaat is bij rust.
Afscheid-400-Fotolia.jpg
Foto: Fotolia

Vorige week werd bekend dat Vivantes in een bestuurscrisis verkeert. De raad van toezicht is opgestapt, omdat de ondernemings- en cliëntenraad het vertrouwen opzegden. Dit deden ze omdat de raad van toezicht ‘haar rol als toezichthouder onvoldoende tijdig, scherp en proactief heeft vervuld’ volgens de andere raden. Daarnaast maakten ze zich zorgen over de financiële situatie, de kwaliteit van zorg en de continuïteit van het bestuur. Na overleg is besloten dat twee leden van de raad van toezicht voorlopig aanblijven, zodat kan worden gezocht naar vervanging.

Toch geen nieuwe bestuurder
Marinus heeft na overleg met de raad van toezicht besloten om toch niet aan te treden als bestuurder bij Vivantes. Hij vindt dat de organisatie nu gebaat is bij rust en heeft laten weten dat het belang van cliënten en medewerkers voorop stond in zijn afweging, zo blijkt uit een persbericht van Vivantes. Interim-bestuurder Joris de Jong blijft langer bij de organisatie, zodat de nieuwe raad van toezicht een andere bestuurder kan zoeken.  

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.