Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe bestuursleden UMCG

Ate van de Zee en Henk Snapper treden per 1 januari 2013 toe tot de raad van bestuur van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).
Nieuwe bestuursleden UMCG
Foto: UMCG

De raad van toezicht van het UMCG heeft Ate van der Zee, hoogleraar Gynaecologische Oncologie en afdelingshoofd Obstetrie en Gynaecologie, en Henk Snapper, directeur Financiën en Control, per 1 januari 2013 benoemd tot lid van de raad van bestuur van het UMCG. Snapper is benoemd in de vacature die is ontstaan na de benoeming van Jos Aartsen tot voorzitter raad van bestuur in juli 2012. Van der Zee volgt de Frans Jaspers op.

Van der Zee
Ate van der Zee studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (cum laude), specialiseerde zich in de Obstetrie & Gynaecologie en promoveerde in 1994 cum laude op zijn proefschrift Van der Zee is sinds 2000 hoogleraar Gynaecologische Oncologie en werd in 2006 benoemd tot afdelingshoofd Obstetrie & Gynaecologie in het UMCG. Daarnaast is hij voorzitter van het Stafconvent. Verder vervult hij verschillende (inter)nationale functies op het gebied van (gynaecologisch) kankeronderzoek, was tot vorig jaar voorzitter van de European Society for Gynaecologic Oncology (ESGO) en is oprichter van het European Network for Translational Research in Gynaecological Oncology (ENTRIGO). Ate van der Zee is promotor van 33 promovendi, sleepte als hoofdonderzoeker (PI) vele grants in de wacht en heeft onder andere 230 PubMed papers op zijn naam staan met meer dan 5700 citaties.


Snapper

Henk Snapper kwam in 2004 als concern controller werken in het UMCG en is sinds 2007 directeur Financiën en Control. Snapper is in die functie onder andere verantwoordelijk voor het financieel beleid, risicomanagement, informatiebeveiliging en de contractonderhandelingen en relaties met de zorgverzekeraars. Afgestudeerd als econoom aan de Rijksuniversiteit Groningen, volgde hij diverse postdoctorale opleidingen, onder meer tot registercontroller en registeraccountant. In 2007 was Snapper winnaar van de landelijke scriptieprijs van de Vereniging van registercontrollers. Voordat hij in dienst kwam bij het UMCG, was Snapper acht jaar werkzaam bij Ernst & Young accountants en docent aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool. Daarnaast is Snapper lid van de Raad van Toezicht van het Noord Nederlands Toneel.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.