Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg

Werkgeversorganisaties en werknemersorganisaties in de verpleging en verzorging hebben een principe CAO-akkoord gesloten. Het loon groeit in de nieuwe CAO voor de Verpleging & Verzorging en de Thuiszorg tien procent tot maart 2010.
Nieuwe CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg

De werknemers in de drie sectoren krijgen er met terugwerkende kracht per 1 januari 2007 2,25 procent bij. Per 1 januari 2008 volgt een verhoging van het loon met 3,25 procent en per 1 maart 2009 komt er drie procent bij. Omdat de werknemers in de thuiszorg een achterstand hebben op hun collega’s in de andere twee sectoren, krijgen zij er met ingang van 1 januari 2007 een half procent extra bij. De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 oktober 2006 tot 1 maart 2010.

Spagaat

ActiZ-onderhandelaar Venema: “Wij zaten tijdens deze onderhandelingen in een lastige spagaat. Werkgevers moeten alles op alles zetten om met een steeds krapper budget zowel de kwaliteit van de zorg te handhaven als in te spelen op de bewegingen in de arbeidsmarkt. Wij kunnen niet zonder werkers in de zorg en dat hebben we het zwaarste laten wegen. Onze werknemers mochten niet de dupe worden van de meest recente bezuinigingen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Links

Vakbonden verdeeld over CAO-strategie

Onderhandelingen CAO Thuiszorg en Verzorging afgebroken

‘Breng alphahulp onder CAO Thuiszorg’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.