Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Nieuwe coöperatie van zzp’ers moet inhuurkosten verlagen

Samira Ahli
Samira Ahli is adjunct-hoofdredacteur van Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Bij de inhuur van zelfstandigen in de zorg gaat veel geld op aan bemiddelingsbureaus. Een nieuwe coöperatie van en voor zelfstandigen in de zorg wil deze intermediair ertussenuit halen. Dat moet leiden tot een betere match tussen zzp’ers en opdrachtgevers, hogere opbrengsten voor zzp’ers én lagere kosten voor externe inhuur.
zzp'er in de zorg
Foto: AndreyPopov/Getty Images/iStock
Premium

Zorgaanbieders hebben in de afgelopen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


 • Onbeperkt alle artikelen lezen
 • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

4 REACTIES

 1. Met vol plezier heb ik dit artikel mogen lezen. Al ruim 7 jaar bestaat Zorgcoöperatie Thuisbasis Brabant op basis van dit model. Dat dit artikel deze “unieke” constructie nu benoemd bevreemd mij. Een coöperatie van én voor zorgprofessionals bestaat al jarenlang. Het (fiscaal) veilig en professioneel ondernemen hebben we in nauw overleg met de belastingdienst en andere specialisten vorm gegeven, waarmee we het BTW vraagstuk op een goede manier hebben weten op te lossen voor alle partijen.

  Bemiddeling is een volstrekt ander ‘vak’ dan het besturen van een coöperatie van zelfstandig zorgprofessionals. Het vraagt om een transparante governance met toezicht vanuit onze toezichthouders en daarbij horende verantwoording.

  Ik nodig mensen graag uit om een kijkje te komen nemen bij onze coöperatie, zodat we kennis kunnen delen en de zelfstandig zorgprofessionals op een passende manier kunnen faciliteren.

  MVG Hennie van Tintelen

 2. Lees alle reacties
 3. Ik heb nog nooit een toegevoegde waarde van bemiddelingsbureaus gezien of ervaren. Ze verplichten je tot o.a. alleen via hen te mogen werken, geen zelfstandige opdrachten binnenhalen binnen een termijn van x jaar etc. Fee tot 35% meegemaakt. De grootste zijn de ergste. Ik heb na deze ervaring alleen nog opdrachtgevers waarmee ik een overeenkomst van opdracht sluit. Weg met de bemiddelingsbureaus. Basis artsen, Specialisten, Psychiaters etc. sluiten al zelfstandig een overeenkomst van opdracht, waarom wij als verpleegkundige vrijwel nooit? Ik doe het wel en alleen dan ga ik in zee met een opdrachtgever. Ter info; Ik kan 7 dagen p week werken, al jarenlang….Daarnaast was het zelfstandig gaan als verpleegkundige een goed besluit; ik ga nooit meer in loondienst.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.