Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe financiering voor hulpmiddel tegen slaap-apneu

NightBalance BV, innovator in slaap-apneutechnologie, meldt vandaag de succesvolle afsluiting van een 12,5 miljoen euro Serie-B-financieringsronde. Deze ronde werd geleid door INKEF Capital en Gilde Healthcare Partners. De bestaande NightBalance-investeerders Thuja Capital, Health Innovation Fund en Van Herk Ventures participeerden eveneens in deze ronde.
slaapapneuFotolia400.jpg
Foto: Fotolia

Dirk Kersten van INKEF en Pieter van der Meer van Gilde treden toe tot de raad van commissarissen, waarvan Jan Keltjens voorzitter wordt. NightBalance wordt verder versterkt door de benoeming van Geoff Waters.

Slaaphouding
De Sleep Position Trainer (SPT) van NightBalance traint patiënten om niet op hun rug te slapen, zodat positie-afhankelijke slaap-apneu niet meer optreedt. De SPT wordt op de borst gedragen, en meet continue de slaaphouding. Een lichte trilling laat de gebruiker van houding veranderen, zonder invloed op het natuurlijke slaappatroon. De SPT activeert zichzelf pas na twintig minuten, zodat de patiënt in elke houding in slaap kan vallen. Voor iedere gebruiker genereert de slimme technologie aangepaste vibratie-sterktes en -patronen, waardoor hij effectief blijft. De SPT wordt voorgeschreven door kno-artsen en longartsen.

Uitbreiden
Deze Serie-B-financiering is om twee redenen van belang voor NightBalance. Ten eerste kan NightBalance hiermee zijn commerciële activiteiten met de Sleep Position Trainer in Europa verder uitbreiden. Ten tweede kan het bedrijf nu in de VS aan de slag: NightBalance wil ook in de VS klinisch onderzoek gaan uitvoeren, en zal tevens een aanvraag bij de FDA indienen voor 510(k)-certificering.

Markt
‘We zijn blij dat we INKEF en Gilde nu ook als investeerders aan ons hebben weten te binden, en dat tegelijk ons bestuur en management wordt versterkt met de topmannen Jan Keltjens, Geoff Water en John Lipman’, zegt Eline Vrijland–van Beest, oprichter en CEO van NightBalance. ‘In de EU en de VS lijden naar schatting 25 miljoen mensen aan slaap-apneu. Daarvan is 80 procent niet gediagnostiseerd of heeft geen baat bij de huidige behandeling. Onze missie is om die mensen een beter leven te bieden. Deze financiering stelt ons in staat om op volle kracht vooruit te gaan, en onze penetratie in de Europese miljarden-markt te vergroten. Daarnaast kunnen we nu in de VS – onder leiding van John Lipman die vanuit Apnicure Inc. naar ons overstapt – de benodigde infrastructuur opbouwen die nodig is voor succesvolle toetreding tot die enorme markt. Afgezien daarvan zullen we ook doorgaan met het genereren van overtuigend klinisch bewijs, waardoor de Sleep Position Trainer nog meer steun krijgt dan nu al het geval is onder medici, patiënten en ziektekostenverzekeraars.’

Dossier e-health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.