Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe hoofdinspecteur Inspectie Gezondheidszorg

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Hans Schoo is de opvolger van Josée Hansen.
Nieuwe hoofdinspecteur Inspectie Gezondheidszorg

Schoo (52) is met ingang van 1 maart 2015 de nieuwe hoofdinspecteur Curatieve Zorg, Geneesmiddelen en Medische Technologie. Josée Hansen heeft een functie aanvaard bij de WHO in Genève.

Antoni van Leeuwenhoek

Op dit moment is Schoo als directeur Strategie Ontwikkeling verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek waar hij onder meer verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van strategische programma’s, zorgverkoop en de relaties met andere zorginstellingen. Zo is hij betrokken bij de oprichting van een joint venture met het UMC Utrecht.

Kunstgeschiedenis

Schoo heeft daarvoor gewerkt in diverse leidinggevende functies in zowel de thuiszorg als bij andere zorginstellingen. Schoo heeft een achtergrond in de verpleging, heeft kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en heeft een MBA-H van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.