Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe internetprojecten van SIDN fonds bekend

Een nieuwe lichting maatschappelijke internetprojecten heeft in 2017 financiële steun van het SIDN fonds gekregen. Uit de laatste call van 2016 zijn vijftien projecten gehonoreerd. SIDN fonds staat voor een sterk internet voor iedereen en ondersteunt innovatieve internetprojecten met maatschappelijke impact.
social mediafotolia400.jpg

De door SIDN ondersteunde projecten lopen uiteen van een DDOS Alerting Service, een vertaalapp voor medisch jargon, een platform dat inzicht geeft in de ‘internet gezondheid’ van ons land tot een malware-tool voor niet-technische gebruikers. Voor een volgende ronde kunnen internetprojecten een aanvraag indienen. Momenteel staan twee calls open: een open call voor innovatieve internetprojecten en een call specifiek voor blockchain projecten. Deadline voor beide calls is 7 maart.

Mijn IC
Een door SIDN gesteund internetproject voor de gezondheidszorg is ‘Mijn IC’ van Nicole Juffermans & TellmeDoc. Patiëntendossiers zijn steeds vaker in te zien. Echter, die zijn gevuld met voor leken onbegrijpelijk medisch jargon. TellmeDoc ontwikkelt ‘Mijn IC’, een app voor de intensive care die medisch jargon vertaalt naar begrijpelijk Nederlands en naasten op een veilige manier online toegang geeft tot informatie uit het ziekenhuisdossier. Na succesvolle implementatie kan de app verder uitgerold worden om informatievoorziening binnen de zorg toegankelijker te maken.
Bekijk alle ondersteunde projecten.

Dossier Innovatie in de Zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.