Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe leiding voor NVZD

De NVZD, de vereniging van bestuurders in de zorg, heeft een nieuwe voorzitter en een nieuwe directeur. Dat is de uitkomst van de laatste ledenvergadering.
Nieuwe leiding voor NVZD

De algemene ledenvergadering is donderdag akkoord gegaan met de benoeming van Ruud Lapré tot voorzitter. Daarnaast heeft het bestuur Jos de Beer benoemd tot directeur van het bureau.

Lapré is met ingang van 1 januari 2011 benoemd voor een periode van twee jaar en De Beer voor een periode van vier jaar. Beiden hebben ruime ervaring in de zorg. Lapré was twintig jaar hoogleraar economie van de gezondheidszorg. Hij is een van de oprichters van het Instituut Beleid en Management Gezondheidszorg (iBMG) dat een groot aantal bestuurders heeft voortgebracht. Jos de Beer heeft gewerkt op het ministerie van VWS, bij KPMG en het laatst als directeur van GGZ Nederland. Met zijn benoeming wordt voorzien in de vacature die eind vorig jaar is ontstaan door het vertrek van Jan Aghina.

Eelco Damen

Eelco Damen, bestuursvoorzitter van Cordaan, die de afgelopen tijd is opgetreden als waarnemend voorzitter blijft lid van het NVZD-bestuur. Yvonne Wilders, lid van de raad van bestuur van het Spaarne Ziekenhuis, treedt op als vice-voorzitter. “Het profiel van de NVZD moet scherper worden. We willen een vooruitstrevende beroepsvereniging zijn”, aldus Wilders die nauw betrokken was bij de selectie van de nieuwe leiding. Er is bewust gekozen voor een onafhankelijke voorzitter die kan fungeren als boegbeeld voor de vereniging. (Zorgvisie – Eric Bassant)

Lees meer:

Kamer wil balkenendenorm voor zorg

Lapré beoogd voorzitter NVZD

NVZD wil verder met onafhankelijke voorzitter

Jan Aghina verlaat NVZD na mediation

Zorgvisie Nieuwsbrief

Tekst: Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met d

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.