Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Nieuwe methode kwaliteitsverantwoording

André Enter
Zorg Zonder Regels, het experiment dat afrekent met bureaucratie, krijgt een vervolg bij zorgorganisatie De Hoven. ‘Verantwoorden van binnen naar buiten’ draait om het verhaal van de bewoners en geeft ook toezichthouders meer inzicht in de resultaten.
Nieuwe methode kwaliteitsverantwoording
Foto: ANP - Roos Koole
Premium

Bestaande regels zitten de zorg

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Mooi verhaal, fijn ook dat De Hoven alle regels los mochten laten. De GWI van Joris Slaets is volgens mij een prima meetinstrument.
   Een alternatief op deze methode is De Menselijke Maat. Doet min of meer hetzelfde: welbevinden van de cliënt centraal stellen. In mijn beleving is De Menselijke Maat een stuk minder intensief om toe te passen en levert het naast verbeterinformatie voor de zorgaanbieder ook gewoon vergelijkbare resultaten op. Zie: http://www.geluksacademie.org/de-menselijke-maat

  3. Erg mooi. Wat wonen wij toch in een rijk land, dat dit allemaal mogelijk is. Als de langdurige zorg zo met alle cliënten omgaat, dan is het huidige beeld in de media volledig onterecht. Wel vraag ik mij af waar die weerzin tegen het vergelijken vandaan komt? Echte verantwoordingsinformatie is vergelijkbaar en stelt zorginkoop in staat om zorgaanbieders die het goed doen te belonen, en anderen te sluiten. Dat hoort er toch ook bij?

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.