Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe mogelijkheden om een pgb te krijgen

Aanvragers van het persoonsgebonden budget (pgb) die vanwege de pgb-stop achter het net hebben gevist, krijgen een nieuwe kans. Zorgkantoren gaan alle meldingen van mensen die de dupe zijn geworden van de bevriezing van het pgb opnieuw beoordelen.
Nieuwe mogelijkheden om een pgb te krijgen

Alle meldingen die sinds 1 juli bij Per Saldo zijn binnengekomen, zullen door zorgkantoren opnieuw worden bekeken en beoordeeld. Dat meldt PvdA-Kamerlid Agnes Wolbert. De belangenorganisatie van mensen met een pgb, Per Saldo, hield vanaf 1 juli een meldactie rondom de pgb-stop. Dit naar aanleiding van berichten over mensen die zowel zonder een pgb als zonder zorg in natura kwamen te zitten na de pgb-stop. Wolbert had hierover een spoeddebat aangevraagd. Dit spoeddebat gaat echter niet door omdat de bezwaren van Wolbert en een aantal patiëntenorganisaties door een nieuwe verruiming van de uitzonderingsregels grotendeels worden weggenomen. Zorgkantoren zullen zogenoemde ‘schrijnende gevallen’ alsnog een pgb toekennen.

Palliatieve thuiszorg

VWS heeft ook aan Wolbert bevestigd dat aanvragers van een pgb voor palliatieve thuiszorg alsnog een pgb kunnen krijgen. Ook aanvragen in de toekomst voor deze categorie zijn vanaf vandaag weer mogelijk. “Nu en in de toekomst zal het mogelijk blijven om thuis palliatieve zorg te krijgen via een pgb. Dit is een nieuwe categorie bovenop de drie eerder door het ministerie vastgestelde uitzonderingscategorieën op de pgb-stop. Dat is natuurlijk heel goed nieuws.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Uitzonderingen voor pgb-stop zijn bekend

Pgb-meldactie Per Saldo loopt storm

Bezuinigingen op de Wmo komen vooral uit het pgb

Zorgkantoren aan zet bij pgb-stop

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.