Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe naam Ruwaard nog discussiepunt

Redactie Zorgvisie
Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis krijgt zeker een nieuwe naam, maar het is nog niet zeker of dat het eerder gecommuniceerde Spijkenisse Medisch Centrum wordt.
Nieuwe naam Ruwaard nog discussiepunt
Foto: ANP - Arie Kievit

‘De komende weken moet alles vorm krijgen, ook onder welke naam het ziekenhuis verder gaat’, aldus een woordvoerder van het Maasstad Ziekenhuis, een van de drie ziekenhuizen die het failliete Ruwaard heeft overgenomen.

Failliet

Maandag werd het ziekenhuis in Spijkenisse door de rechtbank failliet verklaard, een paar uur later kwam het nieuw naar buiten dat drie ziekenhuizen uit de regio het over willen nemen, te weten het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.De Autoriteit Consument en Markt (ACM) moet de overname overigens nog formeel goedkeuren, dat zal waarschijnlijk de komende weken gebeuren.

Schulden

De drie ziekenhuizen zijn eerder in de slag geweest om gezamenlijk het Ruwaard over te nemen, maar dat ging toen niet door omdat ze er niet uitkwamen met de zorgverzekeraars, de banken en het waarborgfonds. Doorgaans is het zo dat een instelling na een faillissement een stuk voordeliger is over te nemen, omdat de schulden achterblijven in de failliete stichting en die dus niet meegaan naar de nieuwe eigenaar.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.