Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NHS geeft gratis e-health aan miljoenen burgers

Miljoenen Britten krijgen gratis apparaten en apps van de National Health Service (NHS) om hen te helpen bij het managen van condities als diabetes en hartziekten. Deze stap van de NHS moet preventief werken en zorgen voor minder ziekenhuisbezoek.
ehbo400.jpeg
Foto: Fotolia

NHS-baas Simon Stevens zet vol in op e-health en self-care. Volgend jaar zullen miljoenen patiënten toegang krijgen tot verschillende apps en devices. Dit moet duizenden levens sparen volgens Stevens. Aanstaande vrijdag zal hij toelichten hoe het financieringssysteem van de NHS aangepast zal worden om technologieleveranciers te prikkelen de technologie te leveren. Er komt een nieuw tarief speciaal voor innovatie en technologie. Een commissie van experts gaat de eerst tien tot vijftien devices en apps beoordelen. Voorbeeld van een device is een mobiele hartmonitor die als app gedownload kan worden op je smartphone. Met de waarschuwingsfunctie moet deze app levens redden van mensen die een beroerte krijgen.

Dossie e-health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.