Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe telezorg-stichting van Philips en Achmea

Mario Gibbels
Philips en Achmea hebben vandaag de Stichting Zorg Binnen Bereik gelanceerd. Het doel: de zorg voor chronisch zieke patiënten verbeteren door middel van zorg op afstand en patiënten en zorgverleners aan het roer zetten bij het vormgeven van toekomstige zorg.

De stichting kan onafhankelijk gaan opereren, zo stellen Philips en Achmea. De oplossingen die worden ontwikkeld zijn voor iedereen toegankelijk. Binnen de stichting zijn drie werkgroepen gevormd, die zich richten op de meest voorkomende chronische ziekten: diabetes, chronische luchtwegaandoeningen (COPD) en hartfalen.

Belevingswereld patiënt

De stichting zegt door middel van zogenaamde ‘patiëntenreizen’ de belevingswereld van de patiënt inzichtelijk te hebben gemaakt. Vanaf het moment dat men te maken krijgt met één van de chronische ziekten, het leren omgaan met de ziekte en het dagelijks leven met de ziekte.

Versnippering

“Her en der in het land zie je initiatieven ontstaan”, stelt Roelof Konterman van Achmea Zorg. “De meeste zijn best goed, alleen ze verschillen allemaal. Die versnippering maakt het ineffectief en duur. Lukt het de stichting om een landelijk uniform platform in de markt neer te zetten, dan zou dat een enorme stap vooruit zijn.” Hans Bossink van Philips Healthcare: “Zonder een breed draagvlak zal werkelijke zorgvernieuwing nooit van de grond komen.” (ICTzorg – Hein Bosman)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.