Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe toezichthouder bij Careyn

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Marie-Hélène Schutjens treedt aan als nieuw lid van de raad van toezicht bij ouderenzorgorganisatie Careyn.
Schutjes.mariehelene.jpg

Schutjens wordt verantwoordelijk voor de juridische portefeuille. Zij is op 14 april begonnen in haar nieuwe functie.  

Toezichthouder
Schutjens is een ervaren toezichthouder. Zij is tevens toezichthouder bij zorgorganisatie De Zorgboog in Helmond en bij het Instituut Verbeeten in Noord-Brabant, dat is gespecialiseerd in radiotherapie en nucleaire geneeskunde. Tot 2016 was Schutjens voorzitter van de raad van toezicht van het Bravis-ziekenhuis in Roosendaal/Bergen op Zoom. Daarnaast is zij werkzaam als zelfstandig juridisch adviseur op het gebied van de gezondheidszorg en als hoogleraar farmaceutisch recht aan de Universiteit Utrecht.

VVT
Schutjens kijkt uit naar haar nieuwe functie: ‘Careyn is een grote organisatie met een breed aanbod in de verpleeg- en verzorgingshuiszorg en in de thuiszorg. Dit veld is momenteel sterk in beweging en voor Careyn als organisatie geldt dat ook. Ik wil mijn expertise en ervaring graag inzetten om te helpen bij de noodzakelijke transformatie die de organisatie doormaakt om goede zorg te blijven leveren aan huidige en toekomstige cliënten. Als toezichthouder doe je dat weliswaar op afstand van de dagelijkse bedrijfsvoering, maar met eenzelfde betrokkenheid.’

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.