Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nij Smellinghe stelt patiëntenstop in

Redacteur Zorgvisie
Nij Smellinge dreigt het budgetplafond dat is afgesproken met zorgverzekeraars te overschrijden. Daarom gaat een deel van het ziekenhuis een dagdeel per week dicht en worden er geen nieuwe patiënten aangenomen als ze geen acute zorgvraag hebben.
NijSmellinghe-400.jpeg
Foto: Nij Smellinghe

Dat meldt het Friesch Dagblad vandaag. Alleen cliënten die spoedeisende hulp nodig hebben worden direct geholpen. Voor de overige patiënten wordt er na 1 januari een afspraak ingepland. Een groot deel van het ziekenhuis, zoals de poliklinieken, het behandelhuis, de functieafdeling en de afdeling radiologie, gaat tot 2017 een dagdeel per week dicht. Het bestuur heeft dit per mail aan de werknemers bekendgemaakt.

Budget Nij Smellinghe
Nij Smellinghe had voor 2016 een budget van 110 miljoen euro afgesproken met zorgverzekeraars, met als belangrijkste De Friesland Zorgverzekeraars. Het ziekenhuis verwacht met 10 miljoen euro over het budget heen te gaan. Dat komt volgens het bestuur door een grotere toestroom van patiënten, omdat veel huisartsen patiënten doorverwezen naar Nij Smellinghe vanwege de korte wachttijden. Daarnaast worden behandelingen in het Friese ziekenhuis voor een groter deel vergoed dan in het UMCG. Ook komen er meer ouderen bij in de regio, die een grotere zorgvraag hebben.

Dossier Zorginkoop
Zorgverzekeraars kopen zorg in bij zorgaanbieders. De contractonderhandelingen verlopen niet altijd even gemakkelijk. Hoe het de partijen vergaat, leest u in het dossier zorginkoop.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.