Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Niko en Van Dorp gaan samenwerken in domotica

Annelies Vermeulen
Niko Projects, leverancier van gebruiksvriendelijke gebouw- en woningautomatisering voor residentieel wonen en zorg, en Van Dorp Installaties zijn een intensieve samenwerking aangegaan. Op landelijk niveau worden bij Van Dorp Installaties medewerkers opgeleid om de woon- en zorgtechnologie voor extramurale zorg en residentieel wonen te kunnen installeren en beheren.
Niko en Van Dorp gaan samenwerken in domotica

Niko Projects voorziet zorgcomplexen en wooncomplexen van toepassingen voor intelligent wonen en zorgen.

Zorg op afstand

Deze samenwerking is tot stand gekomen om aan de toenemende vraag van woningcorporaties en zorginstellingen naar zorg op afstand en huisautomatisering te kunnen voldoen. Naast de schaalvergroting die gerealiseerd wordt op het niveau van advisering en implementatie kunnen woningcorporaties en zorginstellingen via Van Dorp Installaties zorg op afstand en intelligente intramurale zorg meenemen als onderdeel van het totale installatiepakket voor renovatie en nieuwbouw.

Eerste project

Het eerste gezamenlijke project dat Niko Projects en Van Dorp Installaties ondernemen betreft de nieuwbouw van Birkhoven Zorggoed te Amersfoort. Aan de Soesterweg in Amersfoort zal een nieuw verpleeg- en reactiveringscentrum verrijzen waar intramurale zorg wordt gecombineerd met extramurale zorg in een woonpark met villa’s. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Domoticawoningen in Wassenaar opgeleverd

VWS blijft experiment met zorg op afstand steunen

Nictiz: ‘Te weinig standaardisatie bij zorg op afstand’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.