Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NMa akkoord met Limburgse fusie

MAARSSEN - De Nederlandse Mededingingsautoriteit geeft groen licht voor de voorgenomen fusie van Zorggroep Noord-Limburg (ZNL), Thuiszorg Midden-Limburg (TML) en Land van Gelre en Gulick (LVGG). Dat hebben de besturen via hun advocaat telefonisch vernomen van de NMa. Het formele besluit valt op maandag 25 september op de mat bij de fusiepartners.

De toestemming van de NMa maakt de weg vrij voor de vorming van een gemengd zorgconcern met een jaaromzet van 225 miljoen euro in Noord- en Midden-Limburg. De nieuwe leverancier van thuiszorg, verpleging en verzorging wordt daarmee een van de 25 grootste zorgaanbieders van het land.

Economische machtspositie

De mededingingsautoriteit stak vorig jaar nog een stokje voor een fusie van Land van Gelre en Gulick en Thuiszorg Midden-Limburg met Proteion. De NMa eiste een vergunningaanvraag, omdat er in Midden-Limburg een economische machtspositie zou kunnen ontstaan. De procedure daarvoor zou te lang gaan duren, vonden de drie partners. Ze staakten hun poging.

Eerst zwart op wit

De bestuurders A. Theunissen (LVGG) en J. Spätjens (ZNL) willen het telefoontje van de NMa wel bevestigen. Maar verder reageren ze terughoudend. Ze willen de toestemming van de NMa eerst zwart op wit zien, voordat ze er echt in geloven en ermee naar buiten treden. De spaakgelopen fusiepoging van vorig jaar speelt daarin een rol. (ZorgVisie – Ruud Koolen)

Top 100 + Grote Overnames op 28-9: informatie en aanmelding

Dossier Top-100 van grootste zorgaanbieders

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.