Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NMa geeft thuiszorg opnieuw waarschuwing

Eindredacteur
De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) waarschuwt thuiszorgbedrijven onderling geen prijsafspraken te maken, te rommelen met aanbestedingen of de markt te verdelen.
NMa geeft thuiszorg opnieuw waarschuwing

De organisatie gaat de raden van bestuur van de thuiszorgbedrijven daar opnieuw op wijzen.

Door de toegenomen druk om de huishoudelijke zorg zo goedkoop mogelijk aan te bieden zoeken thuiszorgbedrijven samenwerking met elkaar. Volgens de NMa is daar niets op tegen, mits de bedrijven zich aan de regels houden. Doen ze dat niet, dan lopen ze kans op boetes die in de tonnen dan wel miljoenen kunnen lopen.

Verontwaardiging

Brancheorganisatie Actiz reageert verontwaardigd op de waarschuwing van de NMa. Volgens de belangenclub zijn de regels nog steeds onduidelijk. Actiz zegt dat de bedrijven zo bang zijn een zware boete te krijgen dat ze helemaal niet meer durven samenwerken, terwijl dat juist heel goed zou zijn voor de kwaliteit van de zorg. De organisatie verwijt de NMa verder “oude zaken op te rakelen”. (anp)

Lees ook:

NMa dreigt bestuurders met persoonlijke boete

ActiZ-leden verwerpen deal met NMa

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.