Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

NMa vermoedt kartelvorming thuiszorg

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft twee rapporten opgemaakt tegen ondernemingen actief in de thuiszorg. De NMa heeft de rapporten opgemaakt omdat het vermoeden van een overtreding van de mededingingswet bestaat.
NMa vermoedt kartelvorming thuiszorg

De twee rapporten over de thuiszorgondernemingen betreffen voorlopige bevindingen. In een volgende fase van de procedure worden de betrokken ondernemingen gehoord. “Ik kan hangende dit onderzoek niet vertellen om welke ondernemingen het gaat of om hoeveel ondernemingen het gaat”, zegt een NMa woordvoerder.

‘We houden intensief toezicht’

“Wij kijken terug op de resultaten van het eerste half jaar en willen een signaal afgeven dat we intensief toezicht houden op de thuiszorg.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

4 REACTIES

 1. Als zorgverlener wil ik niet gaan “lekken”.! Maar het gaat niet goed met de zorgmarktwerking.!!En de NMA en de zorgverzekeraar Nederland doet ook geen ene ho..l !
  Wees waakzaam zorg-nma en zorg-nederland.Want veel instellingen en praktijken(log,fysio,psycho,podo.mondhygiene etc.) willen kost wat kost een contract binnen halen en dat lukt ze zich te organiseren,echter hierbij worden fictieve praktijk-adressen aan zorgverzekeraars opgegeven!Althans,dat is bij het “gecontracteerd-zijn” kijken op de sites van de zorgverzekeraars opgevallen?Bij controle was er niks te bespeuren en even een jaar verder(goedkeuring van verzekeraar in dit geval CZ!) een registratie van praktijk op google internet???
  Of deze voldoen aan de praktijk-inrichtingseisen valt nog te bezien!
  Ik ben met contract al afgehaakt!Maar ze moeten NMA en zorgverzekeraar-nl moeten goed realiseren waar ze mee bezig zijn!
  De zorgmarktwerking wordt hierdoor een flop!!Kartelvorming???niet voor de zorg weggelegd!?

 2. Lees alle reacties
 3. Tja, wat we vanuit de nieuw reguliere zorgorganisaties al minstens 5 jaar weten begint eidelijk een beetje te leven bij de NMA (lees: overheid). Oud Regulier heeft te veel invloed op basis van het verleden en weet hier geen goede houding aan te geven op basis van het heden.
  Laat de NMA ook maar naar de combinaties met zorgverzekeraars, transferverpleegkundigen en CIZ gaan kijken. Gaat er weer een wereld open voor ze. Zal wel weer 5 jaar duren (het blijven nu eenmaal ambtenaren).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.