Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Novay en VGZ maken patiëntwaarderingen inzichtelijk

Annelies Vermeulen
Om kwaliteitsinformatie beter te dekken, hebben onderzoeksinstituut Novay en zorgverzekeraar VGZ een infrastructuur ontwikkeld om de kwaliteit en transparantie van de zorg te verbeteren. Deze Open Health Hub biedt alle partijen in de zorg de mogelijkheid om gebruik te maken van data zoals patiëntwaarderingen. Daarnaast kunnen de partijen voor hun eigen aandachtsgebied extra data toevoegen en deze weer voor iedereen openbaar en inzichtelijk maken.
Novay en VGZ maken patiëntwaarderingen inzichtelijk

De afgelopen maand lanceerde Zorgverzekeraar VGZ de iPhone-app ZorgHulp en de website Vergelijk en Kies. De kwaliteitsinformatie uit beide applicaties is inmiddels al gekoppeld aan Open Health Hub, en is dus ook beschikbaar voor andere partijen die zich aansluiten op Open Health Hub.

Open Health Hub is gebaseerd op zogenoemde cloudtechnologie. Daardoor is de informatie in de database benaderbaar door elk denkbare toepassing vanaf elk denkbaar apparaat met een internetverbinding. In de Open Health Hub zijn nu de adresgegevens van zo’n 80 procent van alle zorgaanbieders van Nederland verzameld. Dit moet 100 procent worden. Naast adresgegevens en contracteringsinformatie biedt Open Health Hub ruimte voor patiëntwaarderingen. Ook worden andere partijen in de zorg uitgenodigd om mee te doen. De eerste stap is daarvoor genomen bij de aankondiging van de samenwerking op dit gebied tussen Independer, Zorgverzekeraar VGZ en CZ. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

VGZ, CZ en Independer Zorg gaan patiëntwaarderingen uitwisselen

Atos Origin gaat serverbeheer doen voor Univé-VGZ-IZA-Trias

VGZ sluit contracten voor niet-verzekerde zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.