Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

NU’91: ‘ORT wordt niet afgeschaft’

Werkgeversorganisatie NFU gaat de onregelmatige diensten (ORT) niet afschaffen of flexibiliseren. Dat schrijft de redactie van het vakblad Nursing. Volgens cao-onderhandelaar Rolf de Wilde van vakbond NU91 heeft de NFU dit tijdens de onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC laten weten.
NU’91: ‘ORT wordt niet afgeschaft’

“Afgelopen weken zijn de ledenbijeenkomsten van onze bond massaal bezocht. Ook zijn er ruim 14.000 handtekeningen verzameld met de handtekeningenactie. Dit was voor ons reden om tijdens de gesprekken aan te geven dat wij niet wilden onderhandelen over de voorstellen van de NFU”, zegt De Wilde op Nursing.nl. “De werkgeversorganisatie heeft nu op basis van de vele handtekeningen en het massale verzet de voorstellen ingetrokken. Dat betekent dat de ORT niet wordt afgeschaft.”

Overwerk

Werkgeversorganisatie NFU maakte in de eerste onderhandelingsronde bekend de bedrijfsvoering en inzet van medewerkers van de UMC’s te willen ‘flexibiliseren’. Dit heeft gevolgen voor overwerk, bereikbaarheids- en aanwezigheidsdiensten en onregelmatige diensten (ORT). Verpleegkundigen in het UMC zouden er met 25 procent van hun inkomen op achteruit gaan.

Massale reactie

Verpleegkundigen reageerden massaal op het voorstel. Zo startten medewerkers van een UMC de petitie ‘Wij zijn voor behoud van onregelmatigheidstoeslag in de Universitaire Medische Centra’. Ook op de siet Nursing.nl reageerden tientallen ongeruste en boze verpleegkundigen. Op 11 mei worden de onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC hervat. De onderwerpen zijn dan loon, looptijd en de vernieuwingsagenda. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Meer onregelmatige diensten voor oudere werknemer

Elmer Mulder nieuwe voorzitter NFU

Zorgmanager van het Jaar

Registreer u voor het congres Zorgmanager van het Jaar 2011 op 7 april.

2 REACTIES

  1. Jaren geleden is deze discussie in de Ziekenhuizen ook aan de orde geweest. Schandalig dat deze discussie weer opnieuw begint in de Zorg.Zelf bijna 40 jaar werkzaam geweest in de Zorg, waarvan 25 jaar als verpleegkundige, en spreek als ervaringsdeskundige . Onregelmatig werken is gewoon niet goed voor het welzijn voor verpleegkundigen en vele anderen. ARBO-technisch is het ongezond werken en wordt je niet Gezond Oud ! De Politiek is nu aan zet voor een Ieder die onregelmatig werkt !

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.