Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

NU’91 wil geen nullijn zonder baangarantie

Vakbond NU'91 wil niet meewerken aan een nullijn voor de zorg. De vakbond voor verpleegkundigen en verzorgden laat vandaag weten dat het de maatregel, waardoor de salarissen van zorgmedewerkers worden bevroren, onacceptabel vindt.
NU’91 wil geen nullijn zonder baangarantie

De vakbond schrijft in een persverklaring te beseffen dat bezuinigingen in de zorg onvermijdelijk zijn, maar stelt dat over nul procent inkomensstijging simpelweg niet valt te onderhandelen. ‘We zijn zeer kritisch over de manier waarop er bezuinigd wordt. Volgens NU’91 lopen de onderhandelingen tussen de overheid, werkgevers en werknemers vast, als wordt vastgehouden aan de nullijn. Bovendien baalt NU’91 dat er in ruil geen baangarantie wordt gegeven aan de werknemers.’

Bevriezen van lonen
Het bevriezen van de lonen in de zorg betekent volgens de vakbond een extra aanslag op het besteedbaar inkomen van zorgmedewerkers bovenop de stijgende inflatie en leidt tot een inkomensachteruitgang. (ANP)

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.