Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NVTZ houdt verantwoording tegen het licht

De Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in de Zorg (NVTZ) gaat de kwaliteit van de verantwoording door raden van toezicht in kaart brengen.

Voorzitter Jacques Gerards ziet de uitkomsten, die in oktober bekend worden, met vertrouwen tegemoet. “Als het over governance en toezicht gaat, zien we over de hele linie een kwaliteitsimpuls. Dat is de optelsom van een aantal factoren. Er wordt beter nagedacht over wie en waarom in de raad van toezicht komt. Ook het instrumentarium is sterk verbeterd.”

Volgens Gerards onderstreept de NVTZ met het onderzoek dat ze groot belang hecht aan adequate maatschappelijke verantwoording, in dit geval over het optreden van de raden van toezicht. “Waar Pauline Meurs eerder keek naar de verschillende facetten van toezicht, halen wij er specifiek een element uit en wel de kwaliteit van de verantwoording door de raad van toezicht.” (PvdP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.