NVTZ sluit norm voor integere bedrijfsvoering niet uit

Een wettelijke norm voor een integere en professionele bedrijfsvoering zou kunnen werken in de zorg, mits die op de juiste wijze wordt ingekleurd. Dat zegt Marius Buiting, directeur van de NVTZ, vereniging van toezichthouders in zorg en welzijn, in een interview met Zorgvisie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Marius Buiting, NVTZ
Marius Buiting, directeur NVTZ

De kerstboom van circa veertig zorg-bv’s die bij Alliade is aangetroffen, vormt een keerpunt in het denken van de IGJ en NZa. Om belangenverstrengeling te voorkomen, pleiten de externe toezichthouders voor een wettelijke norm voor een integere en professionele bedrijfsvoering. De Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn, de NVTZ, heeft de belangrijkste lessen van de Alliade-casus voor haar leden op een rij gezet. Directeur Marius Buiting licht ze toe in een interview.

Kerstboom van bv’s niet accepteren

Wat betekent het Alliade-rapport voor raden van toezicht? ‘De tijd dat raden van toezicht op afstand stonden van de raad

0
1347

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.