Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa: 12 miljoen voor dagcentra gehandicapten

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelt 12 miljoen euro beschikbaar voor de overgangsregeling dagbestedingscentra lichamelijk gehandicapten. De regeling geeft zorgaanbieders een extra jaar om te wennen aan de lagere extramurale dagbestedingstarieven.
NZa: 12 miljoen voor dagcentra gehandicapten

Oud-staatssecretaris Bussemaker van VWS kondigde in 2008 aan om de tarieven voor dagbestedingscentra voor lichamelijk gehandicapten binnen en buiten zorginstellingen in 2010 gelijk te trekken. Voor de dagbestedingscentra in de extramurale zorg betekende dit een aderlating. Ze dreigden gemiddeld 25 procent van hun budget kwijt te raken. Eind 2009 beloofde Bussemaker om de pijn te verzachten met een éénjarige overgangsregeling voor 2010.

Overgangsregeling tarieven dagbesteding lichamelijk gehandicapten

Met de overgangsregeling kunnen zorgkantoren en zorgaanbieders afspraken maken over de vergoeding van dagbesteding aan thuiswonende lichamelijk gehandicapten. De hoogte van de vergoeding wordt bepaald aan de hand van de productieafspraken in november 2010. Voor de overgangsregeling is 12 miljoen euro beschikbaar.

Verstandelijk gehandicapten

Voor de dagcentra voor verstandelijk gehandicapten is er geen overgangsregeling. Zij kregen dit jaar met een vergelijkbare achteruitgang in tarieven te maken. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Tarief apart verblijf daalt stevig

‘De grootste klappen vallen bij de lichamelijk gehandicapten’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.