Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NZa gaat met big bang bekostiging medisch-specialistische zorg moderniseren

De Nederlandse Zorgautoriteit gaat de bekostiging van de medisch-specialistische zorg moderniseren. De zorgautoriteit wil enkele verbeteringen al op korte termijn invoeren en trekt voor de meer complexe vraagstukken vijf jaar uit om alle knelpunten te onderzoeken en aan te pakken. Johan Rijneveld, directeur Regulering: “We gaan de systematiek op enkele punten - waar nodig - fundamenteel wijzigen.”
Big bang
Beeld: pixelparticle/Getty Images/iStock
Premium

De NZa ziet dat het

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Kan dat: in dezelfde eeuw twee keer een “Big Bang” in bekostigingssystematiek, die als “modernisatie” geboekstaafd moet worden? Is er eerst geen politiek instrument als bijvoorbeeld een Parlementaire Enquête nodig om de gevolgen van de eerste, die als een clusterbombardement in alle hoeken en gaten van het Zorgsysteem vaak onherstelbare schade heeft aangericht, eens duidelijk te krijgen, voor we in de volgende boobytrap stappen? De zorgcrisis is zich heftig aan het intensiveren door compleet verdwenen zijn van goede preventie kennis wat de totaal versplinterde specialistische zorg de kans heeft gegeven ieder in eigen koker de meest ingewikkelde, dure en niet meer te temmen zoektocht naar de eigen Heilige Graal” in oplossingen in te gaan. Typisch Angelsaksisch. De patiënt zal opnieuw door zo’n Big Bang in groter in plaats van kleiner probleem gebracht gaan worden. Ik heb als scoliosespecialist en chirurg complexe wervelkolomchirurgie de in 40 jaar, mede door mijn voorgangers opgebouwde praktijk in een STZ ziekenhuis ten gronde zien gaan door die eerste BingBang. DBC- opportunisme, welke haar pijlen richtte op de “dure” producten in (toen) het A-segment. Dit “collateral damage” heeft aangezet tot nadenken. Bij mij in ieder geval.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.