Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

NZa: ‘Gepolder rond hervorming acute zorg duurt te lang’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Gevestigde organisatiebelangen en emoties zorgen in de acute zorg voor een patstelling die niet het belang van patiënten dient. Door vergrijzing en personeelstekort dreigt de toegankelijkheid van acute zorg in gevaar te komen, waarschuwt VWS-topambtenaar Ronnie van Diemen. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vindt dat het tijd is voor doorzettingsmacht om desnoods de noodzakelijke hervormingen af te dwingen. Dat bleek op het Zorgvisie congres acute zorg op 7 april in Utrecht.
Acute Zorg B Istock
Foto: vm/Getty Images/iStock
Premium

Is de huidige organisatie van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Een groot probleem die acute zorg lijkt me. Toch klein bier ten opzichte van code zwart die dreigt in de VVT sector. Thuiszorg voor ouderen en chronisch zieken gaat grote maatschappelijke problemen geven. Daar denken wij bij tbureau.nl over na. Tot we samen een oplossing hebben.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.