Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘NZa kan harder sturen op zorgplicht in ggz’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
De NZa kan harder sturen op het nakomen van de zorgplicht door vast te stellen of de wachtlijsten in de ggz een capaciteits- of een verdelingsprobleem zijn. Als zorgverzekeraars niet voldoende ggz inkopen en de NZa handhaaft niet, kunnen ggz-patiënten naar de rechter, stelt gezondheidszorgeconoom Erik Schut. ‘Een rechtszaak zou wel een bom onder het stelsel leggen.’
Erik Schut

Geschoond van dubbelwachtenden wachten circa 60.000

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Wachtlijsten zijn een artefact dat ontstaat doordat zorgaanbieders wachtlijsten aanleggen. Hierdoor wordt het eventuele tekort aan middelen niet zichtbaar, kunnen zorgverzekeraars zich verschuilen achter het idee dat ze genoeg zorg inkopen en kan de Nza niet sturen, laat staan handhaven.
   https://www.zorgvisie.nl/blog/verbied-wachtlijsten-in-de-ggz/
   Helaas is het juridisch niet mogelijk om het aanhouden van wachtlijsten te verbieden .
   https://www.zorgvisie.nl/blog/verbod-op-wachtlijsten-in-de-ggz-juridisch-onhaalbaar/

  2. Lees alle reacties
  3. Ik heb het altijd al krom gevonden dat de zorgplicht van de zorgaanbieder tot in de puntjes beschreven en contractueel vastgelegd en de zorgplicht van de zorgverzekeraars niet; alleen dat ze die hebben maar niet in welke mate en omvang, en als die er al wel is is die niet openbaar en niet toetsbaar door onafhankelijke partijen.
   Beschamend in een democratie maar Nederland glijd af naar een Bananenrepubliek status.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.