Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NZa onderzoekt ziekenhuizen Walcheren en Venlo

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De Nederlandse Zorgautoriteit breidt zijn onderzoek naar het foutief declareren van dure medicijnen uit. Na MC Haaglanden heeft de toezichthouder ook het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) en het Vie Curie Medisch Centrum in Venlo in het vizier.
NZa onderzoekt ziekenhuizen Walcheren en Venlo
Foto: ANP

De NZa onderzoekt de declaraties van zogeheten add-ons, de dure medicijnen die het ziekenhuis apart van de behandeling in rekening brengt. Add-ons zijn bijvoorbeeld medicijnen die worden gegeven bij kankerbehandelingen of zeldzame ziektes. De NZa zegt aanwijzingen te hebben dat de ziekenhuizen enkele jaren geleden mogelijk ten onrechte te hoge kosten voor dure medicijnen hebben opgegeven. Half juni startte de NZa het onderzoek bij MC Haaglanden. Het ADRZ laat in een persbericht weten geen aanwijzingen te hebben dat er in 2012 te hoge kosten zijn opgegeven.

Boete NZa

Als uit het NZa-onderzoek blijkt dat de ziekenhuizen foutieve informatie hebben opgegeven, dan kan de NZa handhaven. Dat kan door een aanwijzing te geven, een last onder dwangsom op te leggen of een boete uit te delen.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.