Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NZa stelt eisen aan declareren protonentherapie

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelt voorwaarden op voor het declareren van protonentherapie. Alleen ziekenhuizen die de landelijke kwaliteitsrichtlijn voor protonentherapie gebruiken, krijgen de zorg vergoed.
NZa stelt eisen aan declareren protonentherapie
Foto: Varian images
Premium

De discussie over de meerwaarde

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Werkelijk een krankzinnige situatie en totaal de omgekeerde wereld; eerst gaan we 4, zegge 4, peperdure centra bouwen met peperduur gespecialiseerd personeel en onderhoud e.d. en daarna gaan we eens kijken of ze wel nodig zijn, wat de standaarden en richtlijnen moeten worden en welke patiënten nu in aanmerking komen voor deze nu al achterhaalde therapie. Cleveland Clinic in de USA weigert deze therapie aan te bieden omdat deze onbewezen effectief is en nog volop in ontwikkeling is.
   Mayo Clinic bouwt nu 2 centra op kosten van een dankbare patiënt, anders had ook deze top zorgaanbieder afgezien van de bouw. Maar Nederland weet het weer beter en bouwt er 4 tegelijk.
   Als de private zorgverzekeraars in Nederland werkelijk op de kosten en de kwaliteit letten namens de verplicht verzekerden in dit land, dan contracteren zij centra in Duitsland voor een prikje, inclusief reis en verblijfkosten.
   Waarom is de zorg in Nederland zo duur? Nou hierom!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.