Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa valt binnen bij Amsterdamse tandarts

Mark van Dorresteijn
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is vorige week vrijdag binnengevallen bij een tandartsenpraktijk in Amsterdam-Osdorp. De praktijk zou op grote schaal valse declaraties hebben ingediend bij zorgverzekeraars. Naar schatting zou het gaan om een totaalbedrag van rond de 400.000 euro. Dat meldde de NZa gisteren.
NZa valt binnen bij Amsterdamse tandarts

De tandarts zou de afgelopen vier jaar declaraties hebben ingediend voor behandelingen die nooit hebben plaatsgevonden. Ook declareerde hij behandelingen van patiënten op naam van anderen, zodat zij er niet voor hoefden te betalen.

Boete

De NZa heeft de administratie van de praktijk, die Dentisa heet, in beslag genomen en zal die onder de loep nemen. De tandarts kan een boete tegemoet zien die kan oplopen tot 550.000 euro, of maximaal tien procent van de omzet. De man heeft volgens de NZa bekend dat hij valse declaraties heeft ingediend, maar zegt dat hij er inmiddels mee is gestopt. De praktijk mag overigens open blijven omdat er niks mis is met de zorg voor patiënten.

Vervolging

Volgens de woordvoerder bespreekt de NZa in dit soort fraudegevallen met onder meer justitie wie de zaak afhandelt. In dit geval is dat de Zorgautoriteit. Dat betekent dat de tandarts voor de nu geconstateerde overtredingen niet strafrechtelijk wordt vervolgd.

Belangenorganisatie

De belangenorganisatie van tandartsen NMT heeft donderdag geschrokken gereageerd op de verdenkingen. Volgens de organisatie is elk geval van fraude er één te veel. Fraude onder tandartsen komt volgens de organisatie heel weinig voor. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

UVIT spoort meer zorgfraude op in 2010

Strengere aanpak verzekeringsfraude

Aanhoudingen grootscheepse pgb-fraude

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.