Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa verlicht administratieve lasten

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is van plan de administratieve organisatie en interne controle (AO/IC) regeling af te schaffen. Voor de Cure per 2010 en voor de Care per 2011. Dit betekent dat de NZa zorgaanbieders niet meer zal voorschrijven waar hun administratieve organisatie en interne controle aan moet voldoen.

Zorgaanbieders zijn kritisch over de administratieve lasten die de regeling veroorzaakt. De kosten om aan de eisen van de NZa te voldoen bedragen jaarlijks 32 miljoen euro. In de afgelopen periode heeft de NZa haar eigen regels beoordeeld op de mate waarin zij lasten veroorzaken. Hieruit blijkt dat het voorschrijven van gedetailleerde eisen niet noodzakelijk is, wanneer zorgaanbieders een deugdelijke administratie voeren.

Randvoorwaarden

Voorwaarde voor de afschaffing van de AO/IC regeling is wel dat er aan een aantal randvoorwaarden met betrekking tot de stabiliteit en transparantie van de DBC-productstructuur wordt voldaan. Een jaar voor de voorgenomen afschaffingen zal worden bekeken of de randvoorwaarden haalbaar zijn of dat er moet worden gezocht naar een alternatieve oplossing. Ook na afschaffing van de regeling blijft de NZa natuurlijk een oogje in het zeil houden, aldus NZa woordvoerder Annemiek van de Laan. Zorgaanbieders blijven wettelijk verplicht om een deugdelijke administratie te voeren. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

NZa onderzoekt bekostigingsstructuur huisartsen

NZa heeft geen bezwaren tegen invoering dbc’s in ggz

Dbc-onderhandelingen stagneren

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.