Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa vroeg met beleidsregels care

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) publiceert dit jaar de beleidsregels care twee weken eerder dan voorgaande jaren. Bovendien is het aantal beleidsregels de afgelopen jaren met meer dan de helft afgenomen: van 94 in 2008 naar 44 in 2011.
NZa vroeg met beleidsregels care

De beleidsregels voor 2011 zijn nu per 1 juli bekendgemaakt, zodat zorgaanbieders een maand de tijd hebben om contractafspraken voor te bereiden en in te dienen bij de zorgkantoren. De NZa schrijft in een persbericht met de vervroegde publicatie de administratieve lasten voor zorgverleners te willen verminderen. Vandaar ook dat het aantal regels lager is dan voorafgaande jaren.

Zorgbehoefte

Volgens de autoriteit houden de beleidsregels voor 2011 meer rekening met de verschillen in zorgbehoefte van cliënten. Voor ongeveer duizend cliënten met Huntington, epilepsie of ademhalingsondersteuning is een zorgprestatie vastgesteld waardoor de specifieke zorg aan deze cliëntgroepen geleverd kan worden. De NZa schrijft verder transparantie erg belangrijk te vinden en publiceert daarom komende maand ook de kostenonderbouwing van de zorgzwaartepakketten (zzp’s) op internet. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

NZa verhoogt tarief second opinion euthanasie

Dappere NZa

Klink stelt invoering kapitaallasten care nog een jaar uit

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.