Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NZa wil transparante zorgverzekering

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de richtlijnen voor transparantie voor zorgverzekeraars aangescherpt. De Zorgautoriteit wil hiermee de informatieverstrekking voor consumenten verbeteren.

Met het ‘Richtsnoer informatieverstrekking ziektekostenverzekeraars’ houdt de Nza toezicht op de informatieverstrekking en onderzoekt of deze wel duidelijk genoeg is voor consumenten. Het gaat dan onder meer om de kwaliteit van diensten, dienstverlening aan verzekerden en hoogte van de premies.

Transparantieonderzoek

Uit het jaarlijkse transparantieonderzoek kwam naar voren dat elf zorgverzekeraars zich niet houden aan het richtsnoer van 2007. Na een aanwijzing van de NZa is de informatie aangepast. De NZa kan zonodig handhavend optreden als zorgverzekeraars zich niet aan het richtsnoer houden, bijvoorbeeld door het opleggen van een dwangsom of een bestuurlijke boete. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

NZa: beperk rol verzekeraar in acute zorg

ZN: toegankelijkheid zorgverzekeringen is verbeterd

‘Zorgverzekeraar wil dure klant niet’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.