Oefenstoet UMC Utrecht zorgt voor onrust

Geblindeerde wagens bij het UMC Utrecht (UMCU) hebben gisteren geleid tot onrust. De wagens werden begeleid door chauffeurs en motorrijders van het Korps landelijke politiediensten (KLPD).
Oefenstoet UMC Utrecht zorgt voor onrust

De wagens werden ingezet voor een KLPD-oefening voor het begeleiden van viptransport. Het KLPD oefent regelmatig met het begeleiden van een stoet met hoogwaardigheidsbekleders. Onderdeel van de oefening kan ook zijn dat ze plotseling langs het ziekenhuis moeten.

Onrust

Vanwege het AA-nummerbord suggereerden ooggetuigen suggereerden op Twitter dat het zou gaan om de Koninklijke familie. Medewerkers van SBS-programma Shownieuws gooiden extra olie op het vuur door de tekst ‘hersenbloeding beatrix’ te twitteren. Later bleek dat de redactie van het programma tikte de zoektermen per ongeluk in als tweettekst. Het programma heeft inmiddels zijn excuses aangeboden over de ontstane verwarring.

Geen Koninklijk bezoek

Een woordvoerder van het UMCU stelde later dat er niemand van het Koninklijk Huis in het ziekenhuis is opgenomen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.