Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OLVG en Sint Lucas Andreas willen fuseren

Annelies Vermeulen
Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam willen een fusie aangaan.
OLVG en Sint Lucas Andreas willen fuseren

Het OLVG en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis willen in de toekomst een aantal gespecialiseerde behandelingen op één van beide locaties aanbieden. Voor de basiszorg, zoals spoedeisende hulp en verloskundige zorg, kunnen patiënten ook in de toekomst in beide ziekenhuizen terecht.

Kwaliteit

De ziekenhuizen hopen dat de fusie leidt tot hogere kwaliteit en een efficiëntere inrichting van de zorg. Ook is de hoop dat de medische professionals hun expertise binnen het specialisatiegebied verder kunnen opbouwen en dat investeringen in medische infrastructuur beter worden benut.

Sint Lucas Andreas

“Het OLVG en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis werken al geruime tijd samen”, zegt bestuursvoorzitter Hans van der Schoot van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. “Met deze stap kunnen we patiënten nog betere zorg bieden in de regio Amsterdam.”

Bestuurlijke fusie

De raden van bestuur van beide ziekenhuizen hebben een adviesaanvraag ingediend bij de interne adviesraden. Als eerste stap in het proces van de fusie nemen de voorzitters van de raden van bestuur zitting in elkaars bestuur. De ziekenhuizen hebben de intentie om binnen twee jaar de vervolgstap te zetten naar een volledige fusie. Er vallen geen gedwongen ontslagen als gevolg van deze fusie. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

OLVG zet panden in de verkoop

OLVG verkleint bestuur

Dave del Canho toezichthouder Sint Lucas Andreas

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.