Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OM: Artsen niet vervolgd voor operatie met dodelijke afloop

Mark van Dorresteijn
De plastisch chirurg en anesthesioloog die betrokken zijn bij de operatie met dodelijke afloop op een 21-jarige vrouw, worden niet verder vervolgd. Dat bepaalde het Openbaar Ministerie (OM) Utrecht gisteren.
OM: Artsen niet vervolgd voor operatie met dodelijke afloop

De artsen worden niet verder vervolgd omdat het onderzoek door het OM onvoldoende wettig en overtuigend bewijs heeft opgeleverd voor dood door schuld.

Overleden door complicatie

Uit het onderzoek kan geconcludeerd worden dat de vrouw is overleden door een complicatie, ontstaan tijdens de operatie. De exacte oorzaak van het ontstaan van de complicatie is tijdens het onderzoek niet duidelijk geworden. Hierdoor ontbreekt wettig en overtuigend bewijs voor dood door schuld. Ook is tijdens het onderzoek niet vast komen te staan dat de beide artsen na het ontstaan van de complicatie zodanig hebben gehandeld dat er gesproken kan worden van dood door schuld.

Onderzoek

In 2009 werd door de politie en het Nederlands Forensisch Instituut een onderzoek gestart wegens verdenking van dood door schuld. In dit onderzoek heeft de rechter-commissaris twee deskundigen benoemd, te weten een plastisch chirurg en een anesthesioloog. Zij hebben uitvoerig gerapporteerd. Daarnaast zijn andere getuigen door de rechter-commissaris gehoord. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

OM onderzoekt dood patiënte in Emmen

Geen vervolging UMC St Radboud

‘Geen vervolging chirurgen Boxmeer’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.