Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OM blijft bij vervolging gynaecoloog Westfriesgasthuis

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het OM zet de vervolging door tegen een gynaecoloog van het Westfriesgasthuis in Hoorn. Een voormalig verloskundige en het Westfriesgasthuis worden niet vervolgd. Dat is de uitkomst van het strafrechtelijk vooronderzoek door het OM.
OM blijft bij vervolging gynaecoloog Westfriesgasthuis

Het Westfriesgasthuis meldt dat zowel de gynaecoloog als de verloskundige niet meer in het ziekenhuis werken.

Vooronderzoek

Het OM heeft het strafrechtelijk vooronderzoek afgerond. Deze zaak was aangespannen door de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de familie Rangoelam in verband met het overlijden van hun baby in mei 2009. De zaak dient voor de rechtbank Alkmaar in september 2012.

Verbeteringen

Het Westfriesgasthuis heeft verbeteracties doorgevoerd, laat bestuurder Hugo Keuzekamp weten: ‘Deze zaak heeft veel verdriet veroorzaakt bij alle betrokkenen, allereerst bij de familie, maar ook bij medewerkers van het ziekenhuis en de West-Friese gemeenschap. De geleerde lessen uit deze situatie zijn inmiddels vertaald naar diverse verbeteracties. Die zijn goedgekeurd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg.’ (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees meer:

Westfriesgasthuis kan beginnen met nieuwbouw

Jeroen Kreuger stapt uit bestuur Westfriesgasthuis

Vertrek topman kostte Westfriesgasthuis zes ton

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.