Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OM onderzoekt privékliniek na dood patiënte

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een onderzoek ingesteld naar de privékliniek voor Preventieve Geneeskunde Berg en Bosch in Bilthoven. Nadat een patiënt een onnatuurlijke dood is gestorven, heeft de politie bij drie huiszoekingen de administratie en medische materialen in beslag genomen.

De 58-jarige patiënte overleed 8 oktober in het Amsterdamse VU-ziekenhuis, maar ontving in de dagen daarvoor een chelatietherapie in de kliniek een alternatieve therapie tegen borstkanker. Het OM in Utrecht bevestigde donderdag de onnatuurlijk dood van de vrouw naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant. Een relatie met de ontvangen therapie is niet aangetoond.

De Volkskrant meldt dat het OM en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) het niet eens zijn over de vraag wie de kliniek zou kunnen sluiten. De IGZ laat de krant weten dat niet te kunnen, omdat de kliniek alleen alternatieve therapieën aanbiedt en daarmee niet onder de Kwaliteitswet Zorginstellingen valt.

De IGZ heeft de kliniek verzocht voorlopig geen chelatietherapie meer te geven. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

lees ook:

Verpleeghuisbewoonster dood na klappen

Man lag dagen dood in verpleeghuis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.