Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Omring plaatst 56 procent van boventalligen elders

Mede dankzij het landelijk Sectorplan Zorg voor de VVT-sector heeft zorgorganisatie Omring 65 procent van haar boventallige medewerkers kunnen herplaatsen. Dat staat in de recente nieuwsbrief over het sectorplan. Ruim 180 zorginstellingen werken in dit plan aan het van werk naar werk begeleiden van boventallige medewerkers.
Omring plaatst 56 procent van boventalligen elders

‘De gewijzigde financiering en bezuinigingen in de zorg, heeft Omring genoodzaakt de bedrijfsprocessen te herstructureren’, zegt Renske Gaal, werkzaam als coördinator mobiliteitspunt en arbeidsdeskundige in opleiding bij zorgorganisatie Omring. ‘In 2014 is een reorganisatie in gang gezet binnen het management, staf en de ondersteunende diensten. Het doel was zoveel mogelijk middelen aan de directe zorg en dienstverlening te besteden. Door de reorganisatie verviel een aantal functies en er ontstonden ook gewijzigde functies. Een aantal processen is verder geautomatiseerd. De formatie nam hierdoor met zo’n dertig procent af. We konden niet voorkomen dat een aantal collega’s niet herplaatst kon worden en boventallig werd verklaard. Deze mensen kregen een zoekperiode gerelateerd aan de lengte van hun dienstverband. Er werd zowel in- als externe begeleiding aangeboden bij het zoeken naar ander werk buiten Omring.’

Zoekperiode

Omring selecteerde uit de vier gerekruteerde bureaus van het Sectorplan VVT, twee potentiële externe partners. Mede door de lange zoekperiode (variërend van 10 tot 15 maanden) waren niet alle deelnemers direct actief. ‘Toch is 56 procent van de boventalligen erin geslaagd gedurende de outplacementbegeleiding een baan te vinden. Hier wil ik graag drie medewerkers uitlichten die niet meer tot de jongsten behoren (47, 50 en 55 jaar) en die er desondanks in slaagden extern een baan te vinden.’

Beijeenkomst

Om meer informatie te krijgen over van werk-naar-werk begeleiding is op 26 oktober aanstaande een voorlichtingsbijeenkomst over het landelijk sectorplan VVT-GHZ-GGZ plaats in Utrecht.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.