Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Omstreden neuroloog op non-actief gesteld

Privékliniek Schlossberg in het Duitse BadLaasphe heeft vrijdag een omstreden Nederlandse neuroloog op non-actief gesteld. Aanleiding is een publicatie in regionale Twentse media over de arts.

De man werkte tot 2004 bij het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. Hij moest vertrekken nadat een aantal patiënten aan de bel had getrokken, omdat de specialist verkeerde diagnoses zou hebben gesteld. Hij zou patiënten hebben verteld dat ze ongeneeslijk ziek waren, maar dat bleek niet het geval.

Non-actief

Na zijn vertrek is hij in Duitsland aan de slag gegaan. “Wij wisten niets van dit verleden en gaan tot op de bodem uitzoeken wat er is gebeurd. In afwachting van onze bevindingen hebben we de neuroloog per direct op non-actief gesteld”, zegt een woordvoerder van de privékliniek. De kliniek kan nog niet zeggen of de omstreden medisch specialist terugkeert. Dit hangt onder meer af van de juridische mogelijkheden en het Duitse arbeidsrecht.

Srtafrechtelijke vervolging

Het Openbaar Ministerie (OM) in Almelo onderzoekt of er voldoende gronden zijn om de neuroloog strafrechtelijk te vervolgen. “We hebben een gesprek gehad met een letselschadespecialist. Die vertelde ons dat er zich bij hem inmiddels enkele tientallen ex-patiënten hebben gemeld die zeggen het slachtoffer te zijn van een verkeerd gestelde diagnose”, aldus een woordvoerder van het OM in Almelo.(ANP)

Lees ook:

Italiaanse artsen privékliniek gearresteerd

Ontslagen arts Horst Dekkers blijft opereren

Alternatieve arts geschorst

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.