Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Omstreden neuroloog werd vaker ontslagen

Redactie Zorgvisie
De omstreden ex-neuroloog van het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede die bij tientallen patiënten een verkeerde diagnose heeft gesteld, is vaker wegens disfunctioneren ontslagen.

Hij heeft van april 2006 tot december van dat jaar gewerkt bij het St. Georg Krankenhaus in het Duitse Bad Fredeburg. “De verbintenis is door ons beëindigd, omdat hij niet goed functioneerde. Meer wil ik er niet over zeggen. Voor zover bij mij bekend heeft hij geen verkeerde diagnoses gesteld in de periode dat hij hier werkte”, aldus woordvoerder Herbert Knoche van St. Georg.

Arbeidsverleden

De woordvoerder wil bevestigen noch ontkennen dat de Nederlandse specialist is weggestuurd vanwege een medicijnverslaving. Knoche wil wel kwijt dat het ziekenhuis bij de aanstelling van de neuroloog geen informatie heeft ingewonnen bij zijn vorige werkgever, het MST in Enschede. Hier werd de medisch specialist in 2004 weggestuurd toen bleek dat hij verslaafd was en verkeerde diagnoses had gesteld. In 2007 ging hij opnieuw in Duitsland aan de slag, dit keer in een privékliniek in het Duitse Bad Laasphe. Daar werd hij vorige maand ontslagen toen zijn arbeidsverleden bekend werd. Het Openbaar Ministerie in Almelo onderzoekt de mogelijkheden tot strafvervolging van de ex-neuroloog. Een letselschadespecialist wil namens tientallen ex-patiënten een zaak beginnen. (ANP)

Lees ook:

Klink wil onderzoek ziekenhuistop én OM over neuroloog

Aangifte tegen neuroloog en Medisch Spectrum Twente

Neuroloog Duitse kliniek was verslaafd aan medicijnen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.