Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Onderbezetting neemt toe in verpleeghuizen’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Verpleeghuizen hebben steeds meer moeite om een goede personeelsbezetting te realiseren. Meldingen van onderbezetting nemen toe. Daarom moet er een norm komen voor een verantwoorde bezetting, vindt Sarah Dobbe van de FNV. ‘Soms staat één verzorgende ’s nachts op honderd bewoners.’
Sarah_Dobbe_450.jpg
Sarah Dobbe
Premium

De bezettingsnorm in het manifest

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Laatst had ik een huilende verzorgende tegenover mij die letterlijk het volgende zei;
   " ik hoef geen loonsverhoging; ik wil er collegae bij" .
   Zij huilde omdat ze zo overbelast was en niet de zorg kon geven die de organisatie wel blijft vragen ondanks het ontslaan van medewerkers.
   Zij zorgt in de ochtend en in de avond in haar eentje voor 6 dementerenden. Tel daarbij de wensen/eisen van de familie op en je weet dat zo'n verzorgende binnen afzienbare tijd burnout/overspannen is.
   Gevraagd; helder boerenverstand in politiek en management van verpleeghuizen.

  2. Lees alle reacties
  3. Eigenlijk zouden wij, medewerkers in de zorg, allemaal, de hele tijd, in alle diensten, drie stagiaires onder onze hoede moeten nemen. Een die alleen maar mee mag kijken, een die iets mag doen onder toezicht en een die het al zelf kan en daar ook een vergoeding voor krijgt. Wij hoeven dan alleen nog maar in de gaten te houden of het goed gaat. Met z'n viertjes klaren we de klus. Ga maar na: altijd iemand die iets kan halen wat vergeten is. Altijd iemand die mee kan kijken met de medicijnen. Altijd iemand die mee kan tillen. Altijd iemand voor een praatje met onze zorgvrager (wat een woord, niet?). En gezellig met zijn vieren de nachtdienst in. Personeelsprobleem? Opgelost!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.