Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderhandeling cao ziekenhuizen gaat verlenging in

Na een onderhandelingssessie van vijftien uur is vannacht weer geen akkoord bereikt over de nieuwe cao voor de ziekhuizen. Vakbond Abvakabo FNV laat weten ‘zwaar teleurgesteld’ te zijn.
ANP Martijn Beekman

Strijdpunten bij de onderhandelingen voor de cao van 190.000 medewerkers in algemene ziekenhuizen blijven ook na het negende cao-overleg ongewijzigd. Dat zijn het vergaand versoberen van het wachtgeld, het afschaffen van de werkgeversbijdrage voor de aanvullende ziektekostenverzekeringen en de gedwongen inzet van het persoonlijk levensfasebudget.

Doorgeschoten flex-inzet

Ook over het loonbod zijn de bonden niet te spreken, evenals het uitblijven van afspraken voor ‘doorgeschoten flex-inzet’. Abvakabo-FNV schrijft: ‘De werkgevers hebben het overleg na 15 uur beëindigd. Zij wensen zich op de huidige situatie te beraden. Dit betekent dat wij doorgaan met het organiseren van de druk om te komen tot fatsoenlijke afspraken. Werknemers hebben recht op een goede cao.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.