Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Online cursus voor kinderen met kanker succesvol

Annelies Vermeulen
Het Trimbos-instituut en het Emma Kinderziekenhuis AMC hebben het project Op Koers Online afgerond. Het project bestond uit het ontwikkelen en evalueren van een online variant van de Op Koers-cursus voor jongeren die behandeld zijn voor kanker.
Online cursus voor kinderen met kanker succesvol

Het doel van Op Koers Online was het vergroten van het aanbod door jongeren in staat te stellen de cursus vanuit huis te volgen. Van oktober 2009 tot en met juli 2010 werd het onderzoek naar de cursus Op Koers Online gehouden. Er werden vier online cursussen gegeven met elk drie cursisten. De cursisten waren gemiddeld 14 jaar, hadden verschillende vormen van kanker doorgemaakt en waren bij vijf verschillende kinderoncologische centra onder controle. Daarmee is Op Koers Online volgens het Trimbos-instituut en het Emma Kinderziekenhuis AMC erin geslaagd het bereik van de cursus te verbreden.

Chatbox

Het online aanbieden van de Op Koers-cursus bleek zeer goed haalbaar, aldus de initiatiefnemers. De cursisten waren zeer gemotiveerd en gaven de totale cursus een gemiddeld rapportcijfer van 8,2. Een belangrijke uitkomst van de procesevaluatie onder cursusleiders was dat het uitvoeren van de verschillende onderdelen van de cursus via de chatbox meer tijd in beslag nam dan bij de face-to-facecursus. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

E-hulp.nl organiseert bijeenkomst online hulp

‘Online hulpverlening financieren zoals soa-poli’s’

Zilveren Kruis vergoedt online zelfhulp bij depressieve klachten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.