Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Online programma geeft doseeradvies aan diabetici

Mario Gibbels
Hoogleraar huisartsgeneeskunde Giel Nijpels heeft samen met Curavista het online programma MijnDialog ontwikkeld dat mensen met diabetici een doseeradvies kan geven voor insuline. Mensen hoeven dan niet meer naar de huisartsenpraktijk te bellen hoeveel eenheden insuline ze moeten spuiten.
Online programma geeft doseeradvies aan diabetici

Met MijnDialog worden diabetici minder afhankelijk van de arts en verpleegkundigen, aldus Nijpels. De arts of verpleegkundigen kijken overigens nog wel mee en kunnen via MijnDialog of tijdens het spreekuur of via de telefoon de voortgang bespreken.

Dosering

Voor veel mensen met diabetes type 2 is het lastig om de bloedglucose waarden onder controle te krijgen. Voor mensen die één soort basale insuline gebruiken, helpt MijnDialog bij het vinden van de juiste dosering.

Insuline

Een patiënt vult op twee opeenvolgende dagen zijn nuchtere bloedglucose waarde in en het aantal gespoten eenheden insuline. Elke tweede dag volgt dan via MijnDialog direct een online doseeradvies, net zolang totdat de patiënt goed is ingesteld.

Coach

Diabetici mogen alleen gebruik maken van MijnDialog als de huisartsenpraktijk daarmee heeft ingestemd omdat de huisarts of verpleegkundige als online coach voor de patiënt moet optreden. (ICTzorg)

Lees ook:

Dertien Curavista-dagboeken op Zorgportaal Rijnmond

Curavista ontwikkelt app voor MS

Curavista ontwikkelt personal health records

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.