Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Online voorbereiden op pijnbehandeling bij Sint Maartenskliniek

Patiënten van de Sint Maartenskliniek kunnen zich via een portal online voorbereiden op een neuromodulatiebehandeling. Bij een behandeling met neuromodulatie wordt een speciaal implantaat toegepast voor patiënten met chronische pijn. Het implantaat wordt ook wel een ‘pacemaker tegen pijn’ genoemd.
Online voorbereiden op pijnbehandeling bij Sint Maartenskliniek

Afgelopen week is een speciale online portal gelanceerd. Op deze afgeschermde website staat alle informatie die patiënten nodig hebben in het traject voor en na de operatie. De behandeling is voor veel patiënten de laatste kans om de chronische pijn in rug of been dragelijk te maken. Het is een kostbare ingreep en daarom vindt er vooraf eerst een uitgebreide medische en psychologische screening plaats. Het is bovendien niet niks om een apparaat in je lichaam te hebben dat tintelingen geeft.

Vragen

Volgens verpleegkundig specialist Marieke Peters hebben patiënten na de operatie, als ze weer thuis zijn, vaak veel vragen:  ‘Wat mag ik wel en wat mag ik juist niet doen? Hoe kan ik het apparaat uitzetten? Mag ik ermee in bad?’ Deze onderwerpen worden natuurlijk ook mondeling besproken op de verpleegafdeling en tijdens de controle-afspraken en groepsbijeenkomsten. Mensen krijgen met veel nieuwe informatie te maken en via de portal kun je ook alle details nog eens rustig nalezen.’

De informatie op de neuromodulatieportal is onderverdeeld in de fasen die een patiënt doorloopt, van voorbereidend onderzoek tot operatie en nazorg. Behalve tekst en afbeeldingen zijn er ook filmpjes te vinden van de betrokken behandelaars die zich voorstellen en een toelichting geven. Daarnaast kunnen de patiënten binnenkort op de site ervaringen van andere patiënten vinden. ‘En heeft een patiënt toch nog vragen? Dan kan hij of zij via de portal eenvoudig contact met ons opnemen’, aldus Peters.

Websites

De neuromodulatieportal is onderdeel van een traject van de Sint Maartenskliniek om meerdere behandelingen met een online portal te begeleiden. Zo bestaat er al een speciale knieportal, scolioseportal, een dwarslaesieportal, een schouderprotheseportal en een enkelprotheseportal. Deze websites zijn alleen toegankelijk voor patiënten van de Sint Maartenskliniek.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.